INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE LA BIBLIOTECA

divendres, 22 de novembre del 2013

EL PROFESSOR JOAN RAMON VENY ENS HA PARLAT DE SALVADOR ESPRIU

Joan Ramon Veny Mesquida és professor de literatura catalana a la Universitat de Lleida. Ha centrat la seva tasca docent i investigadora en la literatura catalana contemporània i en alguns dels aspectes més tècnics i teòrics de la literatura, com ara l’edició de textos, la mètrica i la preceptiva. Ha format part de diversos grups de recerca de la UB i és membre fundador de l’Aula Màrius Torres.
Avui ha vingut a la nostra biblioteca per parlar-nos de Salvador Espriu. El professor Veny ha començat explicant què és el Corpus Literari Digital, un projecte ideat, dissenyat i dirigit per ell mateix i per Jordi Malé. El Corpus Literari Digital és -tal com podem llegir al seu web- una plataforma virtual que pretén recollir les digitalitzacions dels materials que constitueixen el patrimoni literari contemporani en llengua catalana, especialment del segle XX, per tal de contribuir a la seva preservació i difusió, i de fomentar-ne la investigació.
Gràcies a la connexió amb la fonoteca del CLD hem pogut escoltar enregistraments de poemes de Salvador Espriu en la seva pròpia veu. També hem sentit Raimon interpretant "He mirat aquesta terra", poema molt conegut d'Espriu, que ha servit per tancar l'acte.
La xerrada ha tingut lloc a les 7 del vespre a la sala d'actes i hi han assistit 35 persones.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada