INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE LA BIBLIOTECA

dimecres, 28 de juny del 2017

JORDI PÀMIAS A LA BIBLIOTECA

Trobada del Grup de Poesia amb el poeta Jordi Pàmias a la biblioteca Marquès d’Olivart.

El conductor del grup, Jesús M. Villafranca, va organitzar una trobada especial amb el reconegut i premiat poeta de Guissona Jordi Pàmias, que es va realitzar la tarda del dilluns dia 26 de juny a la Sala Maria Lois de la biblioteca. 

Es va decidir fer el mateix que en una trobada habitual del grup, és a dir, reunir-nos al voltant d’una taula i, per torns, llegir els poemes que més ens  havien agradat de l’autor Jordi Pàmias, que havíem estat llegint durant un mes tal com fem amb cada poeta. Aquest cop però, la diferència estava en què comptàvem amb l’autor “in situ” per aclarir-nos dubtes i explicar-nos el rerefons de cada poema. 

La resta d’assistents es van col·locar com a públic per tal de veure com funcionava una sessió de les trobades del Grup de Poesia de la biblioteca

Per començar, Jesús M. Villafranca va fer una presentació de la trajectòria del poeta, que va dir sentir-se molt afalagat per haver estat convidat i amb la seva senzillesa habitual va comentar que Jesús “exagerava els seus mèrits”. 

A continuació els membres del grup i el mateix Jordi Pàmias vam anar llegint els seus poemes en veu alta i ell, després de cada lectura, feia referències a situacions viscudes que havien desencadenat l’escriptura del poema en qüestió -va dir que la poesia és fruit de les experiències viscudes-  i, de vegades, feia al•lusions a la rima i la mètrica del poema perquè no hem d’oblidar que durant 30 anys ha estat professor de llengua i literatura a l’Institut Màrius Torres.

Els poemes que vam llegir durant  la trobada van ser:
- Jordi Pàmias: La paraula que salva, El missatger.
- M. Carme Puig: Absència, Vellut gris, Poema final.
- M. Teresa Vilà: Tardor madura, Atzar, Coral.
- Jesús M. Villafranca: Desig, El primer amor, Resseguia amb els dits.
- Joana Sans: Cançó per a l’insomni, Paraules, Jacint.
- Josep Calvera: Incerta vida, Oasi.
- Maria Gorgues: Jove poeta, Rambla.
- Anna Ferré: Quan rossejava, Encara avui m’acaricia la teva mà. 
- Esperanza Sales: Terra eixuta, Auschwitz, Secà.

En acabar l’acte, els assistents van poder comprar llibres de poesia de Jordi Pàmias (Llibreria Quaderns de les Borges Blanques), que el poeta va dedicar i signar amb molta amabilitat. Tant ell com la seva esposa Maria ens van agrair la trobada poètica i Jordi Pàmias va remarcar el fet que aquí a les Borges teníem un Grup de Lectura de Poesia, cosa que no és gaire habitual a les biblioteques, ja que s’acostuma a tenir només grups de lectura de novel·la. 

Els membres del Grup de Poesia li volem donar les gràcies per haver acceptat la proposta desinteressadament i així haver-nos ajudat a difondre l’existència del grup i, evidentment, per les seves sàvies i poètiques paraules. Una experiència que intentarem repetir! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada