INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE LA BIBLIOTECA

dijous, 9 de febrer del 2017

XERRADA DEL NOSTRE AUTOR DE CAPÇALERA: MIQUEL ÀNGEL ESTRADÉ


Miquel Àngel Estradé, el nostre autor de capçalera, ha vingut aquesta tarda a parlar-nos de la seva darrera novel·la L'assassí que llegia Vidal Vidal.
La xerrada ha estat molt amena i interessant, gràcies a la proximitat i confiança que inspira Miquel Àngel Estradé en ser una persona molt coneguda a les Borges Blanques (n'ha estat l'alcalde durant 2 legislatures) i comarca. 
Estradé, a més a més, ha estat diputat al Parlament de Catalunya i actualment és senador a Madrid.

Ha explicat la seva decisió d'escriure una novel·la negra absolutament diferent. Una obra escrita sempre en primera persona, canviant de punt de vista a cada capítol. Els personatges ens parlen directament i ens comuniquen els seus pensaments: la periodista, els mossos d'esquadra, l'alcalde de Lleida, la regidora, el psicòleg, el pres, etc. 

També ens ha contat l'anècdota d'incorporar un escriptor amic seu com a personatge de la novel·la: en Vidal Vidal, i com aquest va reaccionar.

Ha remarcat la seva idea de fer crítica social a través d'aquesta novel·la negra: als mitjans de comunicació, als polítics i, en general, als diversos grups socials que apareixen a la novel·la.  

Sobretot ha insistit en la importància dels Premis Literaris com a màxim suport per un autor a l'hora de publicar un llibre. Recordem que L'assassí que llegia Vidal Vidal va guanyar el Premi Andròmina de Narrativa als Octubre 2015.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada