INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE LA BIBLIOTECA

divendres, 10 de febrer del 2017

QUÈ ÉS EL PROJECTE "DE CAPÇALERA"?


El Grup de Lectura Llegim i + amb Estradé
 El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Institució de les Lletres
Catalanes (ILC) i amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, impulsa el projecte DE CAPÇALERA, que demana a les biblioteques que reconeguin de manera preferent un autor/autora de trajectòria literària contrastada i amb qui mantenen una relació de proximitat i, al seu torn, que l’autor/autora triï, també, una biblioteca predilecta o DE CAPÇALERA.
L’objectiu d’aquest projecte, que  reclama un prestigi i una trajectòria per part dels autors, és fer evident el vincle existent entre els escriptors catalans i les  biblioteques públiques del país mitjançant una acció que té com a antecedent el fet que moltes biblioteques treballen de forma habitual amb escriptors i hi tenen un tracte continuat en el temps, que ha donat bons fruits a nivell de col•laboracions, suports i coneixements mutus.
Els treballadors de la biblioteca amb l'autor
Les activitats relatives al projecte: conferències, participacions de l'escriptor de capçalera en la vida literària i cultural de la biblioteca, etc. son difoses pels canals 2.0 del Servei de Biblioteques, la Institució de les Lletres Catalanes i l'Institut Català de les Dones.


La biblioteca Marquès d'Olivart va sol·licitar adherir-se al projecte l'any 2016 (3a edició) i va escollir a Miquel Àngel Estradé com a autor DECAPÇALERA.

És per això que ahir vam gaudir de la xerrada sobre L'assassí que llegia Vidal Vidal, obra que ha agradat molt i ha estat llegida per un gran nombre de lectors de les Borges i comarca. Des de la biblioteca hem demanat lots d'aquest títol per tal de poder-lo llegir als grups de lectura. En concret, dos grups de lectura de la biblioteca l'han comentat abans de la trobada amb l'autor: El Grup de Lectura de Gènere i El Grup de Lectura Llegim i +.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada